Samsung SVP legt uit waarom de toekomst van de smartphone ligt in de opvouwbare vormfactor

De smartphone-industrie is de laatste jaren vertraagd en het is een volksgeloof dat het gebrek aan innovatie hierachter zit. Echter, met de komst van 5G en opvouwbare smartphones, zou het wel eens weer omhoog kunnen gaan kijken. Een van de meest verwachte apparaten dit jaar is het opvouwbare apparaat van Samsung, met bronnen die het de Galaxy Fold noemen. Samsung onthulde eerst een prototype display 8 jaar terug, en de chaebol is eindelijk klaar om een opvouwbare smartphone uit te brengen. In een recent redactioneel artikel, Samsung SVP en Head of Visual R&D Team, legde Hark-sang Kim uit hoe de nieuwe vormfactor de bearish smartphone industrie weer tot leven kan brengen.

Foldable Smartphones zal helpen om gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals 5G en AR, volgens Samsung Executive
Samsung zal naar verwachting volgende maand de Galaxy S10 lineup onthullen en gisteren onthulde het bedrijf dat zijn opvouwbare smartphone ook deel zou uitmaken van de onthulling. Een werkend prototype van de handset werd in november tijdens de SDC 2018 onthuld. Het is echter onwaarschijnlijk dat zowel de Galaxy S10 als het opvouwbare apparaat tegelijkertijd zal worden gelanceerd.

De Melkweg S10 heeft Specificaties, Lancering en de Oppervlakte van Prestatiesdetails

samsung smartphone
samsung smartphone

Hark-sang Kim is van mening dat met opkomende technologieën zoals AI, AR en 5G, smartphones op het punt staan belangrijker te worden dan voorheen. Hij zei ook dat een groter scherm essentieel zou zijn voor het benutten van het ware potentieel van deze nieuwe technologieën. Eerder werd gedacht dat de grootte van het scherm van de smartphone beperkt is door de grootte van het apparaat, maar Samsung heeft de enveloppe geduwd door het creëren van een nieuwe vormfactor die deze beperking zal overtreffen.

De Infinity Flex Display is een resultaat van jaren van hard werken en dit is naar verwachting nog maar het begin, omdat we in de toekomst ook oprolbare en rekbare apparaten van de fabrikant kunnen zien. Naast het perfectioneren van de opvouwbare display, moest de Zuid-Koreaanse reus ook denken aan nieuwe manieren om het koelsysteem, de camera en de batterij in een slanke behuizing onder te brengen. Tot slot bouwde het bedrijf een nieuwe UX van de grond af aan om ervoor te zorgen dat apps gemakkelijk kunnen overstappen tussen verschillende vormfactoren.

Hoewel Samsung een rooskleurig beeld heeft geschilderd van het opvouwbare display, zou de echte uitdaging zijn om klanten ervan te overtuigen dat de opvouwbare smartphone meer is dan een buigbaar apparaat, het kan hen helpen dingen te doen die ze niet kunnen doen op hun ‘candy bar’ smartphones en tablets.

Denkt u dat opvouwbare smartphones enig voordeel hebben wanneer het eerste apparaat wordt gelanceerd? Laat ons uw gedachten weten in de commentaren.